interieurarchitectuur en inspiratielab in Mechelen

Bart Persoons – The Little People

Merel De Haes

Ik ontmoette Bart op een inspirerende en warme plek, bij de opening van Interiorpoint in Wemmel. Een interieur ontwerpstudio met specialisten waar ik enkele jaren freelance voor gewerkt heb. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de klik die zij met Bart hebben, ook snel gemaakt was tussen ons. Wat me aanspreekt in Bart zijn […]

Bart Persoons – The Little People

Ik ontmoette Bart op een inspirerende en warme plek, bij de opening van Interiorpoint in Wemmel. Een interieur ontwerpstudio met specialisten waar ik enkele jaren freelance voor gewerkt heb. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de klik die zij met Bart hebben, ook snel gemaakt was tussen ons.

Wat me aanspreekt in Bart zijn werk, is zijn pure gebruik van kleur en materiaal en het speelse effect dat hij in een variatie aan composities weet vorm te geven. Tegelijkertijd vraagt deze techniek zoveel structuur, rust en focus. Een intrigerend proces.

Met zijn unieke werken van “The Little People” wilt Bart vooral vrolijkheid brengen. Hij zocht naar een manier om de chaos in zijn hoofd, de mentale druk van zich af te schilderen. Dit door eenvoud te schetsen, door structuur op zijn canvas aan te brengen. Die rust vond hij in de verticale streep.

In onze instant maatschappij hebben wij de traagheid verloren. Het verlangen om te wachten op iets. Zijn kunstwerken worden traag opgebouwd, laag per laag, streep per streep. De traagheid van het proces staat haaks op het instant-gedrag van onze maatschappij.

Deze expositie loopt nog tot half januari 2023. Ieder werk is uniek en te koop, we begeleiden u graag ter plaatse. Neem contact op voor een afspraak. Indien interesse in een bezoek aan Bart zijn atelier, neem dan gerust contact op via www.bartpersoons.be@gmail.com.

Merel De Haes en Bart Persoons in Studio Binnekyk
Studio Binnekyk creative lab