interieurarchitectuur en inspiratielab in Mechelen

Waarom een inspiratielab en geen kantoor?

Merel De Haes

De noemer inspiratielab omvat alles wat we willen bereiken met ons pand op de Korenmarkt in Mechelen. Interieur moet je kunnen beleven. Niet dat er geen geweldige renders gemaakt kunnen worden, maar de impact van pakweg onze Piet Hein Eektafel op de eerste verdieping: die kun je niet simuleren. Van daaruit is ons idee verder […]

Waarom een inspiratielab en geen kantoor?

De noemer inspiratielab omvat alles wat we willen bereiken met ons pand op de Korenmarkt in Mechelen. Interieur moet je kunnen beleven. Niet dat er geen geweldige renders gemaakt kunnen worden, maar de impact van pakweg onze Piet Hein Eektafel op de eerste verdieping: die kun je niet simuleren.

Van daaruit is ons idee verder ontwikkeld. Kunnen we een ruimte creƫren die de gewone architectenpraktijk overstijgt? Een ruimte waar mensen samenkomen om te meeten, waar mensen overnachten, waar ruimte is om dingen te testen, te voelen en te bekijken.

Dat is gelukt. Studio Binnekyk huist vandaag, naast interieurarchitect Merel De Haes, ook een workshopruimte, een B&B en een stevige stalenbib die de ruggengraat vormt van de gelijkvloers. We werken samen met artiesten en vakmensen die in dialoog gaan met het pand. Om zo te tonen aan potentiƫle klanten wat de impact kan zijn van kleur, materiaal en vorm in een ruimte.